Cunoscut pentru cele mai inalte cladiri din lume, statisticile record si opulenta omniprezenta, Dubai este unul dintre cele mai atractive locuri in care puteti cumpara proprietati imobiliare. Orientat spre o crestere economica extraordinara, Dubaiul urmeaza sa prospere in urmatorii ani, atragand global sume crescute de investitii straine directe si proiecte si impresionante. In continuare, am adunat primele motive pentru care ar trebui sa investiti in proprietatile imobiliare din Dubai.

1. Fara impozite anuale pe proprietate
Dubai nu are impozit pe proprietate sau impozit pe castiguri de capital ceea ce face Emiratul cel mai bun loc pentru investitii. Odata achizitionata o proprietate, proprietarii nu vor plati impozite suplimentare in viitor, doar comisionul unic pentru tranzactii imobiliare.

2. Infrastructura puternica
Sectorul imobiliar din Dubai este pregatit sa se orienteze spre o redresare inteligenta de la inceputul anului 2021, datorita increderii neclintite a investitorilor in Dubai si a dezvoltarii sale promitatoare a infrastructurii. Guvernul crede pe deplin ca infrastructura impresionanta a Dubaiului este unul dintre punctele sale forte majore. Dubai este unul dintre acele orase care ofera o infrastructura exceptional de buna si un nivel de trai ridicat, care continua sa avanseze.

3. Rentabilitate mare a investitiei
Dubai a ajuns recent in topul oraselor ,,hibride” pentru investitii in proprietati imobiliare in raportul JLL intitulat ,,Orasele lumii: Cartografierea cailor spre succes”.

Pe baza raportului, orasele ,,hibride” sunt cel mai bine simbolizate de Dubai. Aceste orase sunt de obicei de dimensiuni medii si concureaza pe piete specializate, in timp ce beneficiaza de accesul pe piete interne mari. Locul Dubaiului pe harta si statutul sau de lux clar prezinta durabilitatea si pozitia de top a orasului in domeniul imobiliar din intreaga lume. Dubai se situeaza intre ,,orasele emergente” si ,,orasele lumii noi” din lume ca un oras cu o capacitate de viata superioara in comparatie cu alti candidati nationali si regionali.

4. Dubai Expo 2020
Expo 2020, numit unul dintre cele mai mari evenimente care se vor desfasura in Dubai, a fost initial programat intre 20 octombrie 2020 si 10 aprilie 2021. A fost amanata din cauza pandemiei Covid-19, dar este planificata sa se desfasoare incepand cu 1 octombrie 2021 pana la 31 martie 2021. Pentru a mentine lucrurile in functiune, lumea s-a indreptat spre digital de la izbucnirea si raspandirea Covid-19.

Se sustine ca Expo 2020 va fi cel mai mare eveniment global de afaceri care va avea loc de cand virusul Covid-19 a preluat lumea. Acesta arata angajamentul Dubaiului pentru cresterea economica prin oportunitati masive pentru potentiali antreprenori si investitori. ,,Inca de la infiintare, Expo 2020 Dubai s-a angajat sa valorifice tehnologia de varf pentru a oferi vizitatorilor o experienta imbogatita, atat la fata locului, cat si oriunde s-ar afla in lume.

5. Recompense financiare remarcabile
Dubai are a 5-a economie cu cea mai buna performanta din lume. Guvernul este dedicat sa faca Emiratele competitive pe tot globul prin introducerea constanta de noi masuri pentru imbunatatirea mediului de afaceri si promovarea cresterii pe termen lung.

Persoanele care investesc in proprietati imobiliare din Dubai se bucura de planuri de plata flexibile, adaptate la situatia lor financiara, in timp ce rata dobanzii este de 4,5% pentru rezidenti si 5,5% pentru nerezidenti. Cu o limita de remitente nelimitata si o moneda foarte stabila, legata de dolar, Dubai ofera o securitate financiara de neegalat. Investitorii prefera Dubaiul, deoarece se dezvolta rapid spre o alegere investitionala solida, cu iesire usoara si viza garantata de 10 ani in multe cazuri.

Cresterea populatiei in Emirate imbogateste in cele din urma cererea de case noi. In fiecare an, Dubaiul creste, in timp ce piata se maturizeaza pentru a include proiecte prestigioase de la dezvoltatori consacrati.

Dubai are printre cele mai mari, mai inalte si mai frumoase cladiri si proprietati imobiliare din lume, inclusiv Burj Khalifa si cea mai atractiva insula creata de om. Chiar inainte ca Covid-19 sa induca o pandemie, aeroportul international din Dubai sustine ca este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, in ceea ce priveste traficul international de pasageri. In ceea ce priveste porturile maritime, portul Jabel Ali este cel mai mare port artificial din lume. Aceste motive sunt suficiente pentru ca orice investitor priceput sa inteleaga de ce sa investeasca in Dubai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.