S-a mentionat de nenumarate ori ca pandemia indusa de Covid-19 ne-a dat lumea peste cap. Nu doar ca a avut un impact imens asupra modului in care ne desfasuram viata, ci a fortat companiile sa isi reorganizeze strategiile, sa reactioneze la schimbari si sa adapteze noile modele de afaceri. Fiecare antreprenor s-a straduit sa iasa invingator dupa pandemie si si-a analizat tiparul de recuperare pentru a deveni repere stabilite pentru ceilalti. Sa aruncam o privire asupra sectorului imobiliar din Dubai, a partilor interesate si a comportamentului acestora.

Nu doar afacerile imobiliare, ci si increderea potentialilor investitori a revenit si pentru a pastra clientii de prestigiu, industria a suferit niste schimbari fundamentale care vor decide destinul sau. Exista o serie de tendinte emergente legate de sector si provocarile la care ne putem astepta in viitorul apropiat, care vor forma viitorul sectorului imobiliar din Dubai.

Oportunitate de afacere
Nu conteaza, cat de sumbru arata viitorul, dar in intuneric, exista o linie argintie de oportunitati. Si vestea buna este ca sectorul imobiliar rezidential din Dubai se intoarce cu zel si putere deplina, iar revendicarea este pe deplin sustinuta de statistici si evidenta oficiala a tranzactiilor. Se estimeaza ca in februarie 2021 au avut loc peste 3.500 de tranzactii, in valoare de peste 7 miliarde AED. Aceasta este cu 15% mai mult fata de numarul tranzactiilor din ianuarie 2021.

Pot exista o serie de motive pentru aceasta, precum increderea investitorilor, vazand proiecte promitatoare, inclusiv The Residences Dorchester Collection, One Palm, Dorchester Collection si Imperial Avenue si corectia preturilor in acelasi timp.
In primul rand, pandemia nu se va termina in curand si afecteaza negativ veniturile si economiile oamenilor. Prin urmare, in loc sa pastrati numerar, este mai bine sa faceti investitii de incredere si ce optiune mai buna poate fi decat sectorul imobiliar din Dubai?
Un alt motiv, si cel mai important din spatele investitiilor in sectorul imobiliar, este ca locuintele nu mai sunt doar case, unde anterior oamenii obisnuiau sa se odihneasca dupa o zi indelungata, dar casele sunt birouri, scoli si sanctuarele lor acum. Oamenii petrec tot mai mult timp acasa, lucreaza de acasa si frecventeaza scoala de acasa. Cei mai multi dintre ei isi modernizeaza casele pentru a fi mai confortabili si chiar mai multi s-au gandit sa se mute in spatii mai mari.
O tendinta notabila in sectorul imobiliar din Dubai este ca oamenii trec de la proprietati inchiriate la proprietati cumparate. Acestea sunt motivele care stau la baza redresarii puternice a sectorului imobiliar rezidential din Dubai si de aceea, asistam la vanzari record in mijlocul unei pandemii.

Viza de aur din Emiratele Arabe Unite

Recent, guvernul Emiratelor Arabe Unite a introdus o serie de reguli referitoare la viza, care vor avea un impact pozitiv asupra sectorului imobiliar din Emiratele Arabe Unite. Expatriatii nu devin niciodata cetateni in Emiratele Arabe Unite, spre deosebire de tarile occidentale, dar faptul este ca, cu cat mai multi oameni tind sa ramana in tara chiar si de generatii, cu atat economia va fi mai buna in ceea ce priveste stabilitatea si cererea mai durabila pentru proprietati.

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a introdus recent viza de aur Emiratele Arabe Unite, care ofera rezidenta de 10 ani pentru mai multe clase de investitori, profesionisti si studenti, impreuna cu capacitatea studentilor straini de a-si sponsoriza familiile si acordarea unei vize de pensionare reinnoibile de 5 ani pentru rezidentii pensionari. Toate aceste noi reguli privind vizele vor duce la o populatie de expatriati mai putin tranzitorie, ceea ce va contribui in cele din urma la cresterea cererii de proprietate in tara.

Este acum cel mai bun moment pentru a investi in imobiliare din Dubai?

Desi sectorul imobiliar din Dubai a fost cel mai afectat de pandemia condusa de Covid-19, expertii estimeaza ca va reveni in cateva luni. Mai mult, noile reguli au fost introduse de guvernul EAU, care cu siguranta vor readuce economia pe drumul cresterii si prosperitatii. Mai mult, preturile proprietatilor sunt rezonabile si se incadreaza in bugetul majoritatii investitorilor. Avand in vedere toate aceste lucruri, se poate spune ca este cu siguranta cel mai bun moment pentru a investi in sectorul imobiliar din Dubai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.