Este acum cel mai bun moment pentru a investi in proprietati imobiliare din Dubai?

S-a mentionat de nenumarate ori ca pandemia indusa de Covid-19 ne-a dat lumea peste cap. Nu doar ca a avut un impact imens asupra modului in care ne desfasuram viata, ci a fortat companiile sa isi reorganizeze strategiile, sa reactioneze la schimbari si sa adapteze noile modele de afaceri. Fiecare antreprenor s-a straduit sa iasa invingator dupa pandemie si si-a analizat tiparul de recuperare pentru a deveni repere stabilite pentru ceilalti. Sa aruncam o privire asupra sectorului imobiliar din Dubai, a partilor interesate si a comportamentului acestora.

Nu doar afacerile imobiliare, ci si increderea potentialilor investitori a revenit si pentru a pastra clientii de prestigiu, industria a suferit niste schimbari fundamentale care vor decide destinul sau. Exista o serie de tendinte emergente legate de sector si provocarile la care ne putem astepta in viitorul apropiat, care vor forma viitorul sectorului imobiliar din Dubai.

Oportunitate de afacere
Nu conteaza, cat de sumbru arata viitorul, dar in intuneric, exista o linie argintie de oportunitati. Si vestea buna este ca sectorul imobiliar rezidential din Dubai se intoarce cu zel si putere deplina, iar revendicarea este pe deplin sustinuta de statistici si evidenta oficiala a tranzactiilor. Se estimeaza ca in februarie 2021 au avut loc peste 3.500 de tranzactii, in valoare de peste 7 miliarde AED. Aceasta este cu 15% mai mult fata de numarul tranzactiilor din ianuarie 2021.

Pot exista o serie de motive pentru aceasta, precum increderea investitorilor, vazand proiecte promitatoare, inclusiv The Residences Dorchester Collection, One Palm, Dorchester Collection si Imperial Avenue si corectia preturilor in acelasi timp.
In primul rand, pandemia nu se va termina in curand si afecteaza negativ veniturile si economiile oamenilor. Prin urmare, in loc sa pastrati numerar, este mai bine sa faceti investitii de incredere si ce optiune mai buna poate fi decat sectorul imobiliar din Dubai?
Un alt motiv, si cel mai important din spatele investitiilor in sectorul imobiliar, este ca locuintele nu mai sunt doar case, unde anterior oamenii obisnuiau sa se odihneasca dupa o zi indelungata, dar casele sunt birouri, scoli si sanctuarele lor acum. Oamenii petrec tot mai mult timp acasa, lucreaza de acasa si frecventeaza scoala de acasa. Cei mai multi dintre ei isi modernizeaza casele pentru a fi mai confortabili si chiar mai multi s-au gandit sa se mute in spatii mai mari.
O tendinta notabila in sectorul imobiliar din Dubai este ca oamenii trec de la proprietati inchiriate la proprietati cumparate. Acestea sunt motivele care stau la baza redresarii puternice a sectorului imobiliar rezidential din Dubai si de aceea, asistam la vanzari record in mijlocul unei pandemii.

Viza de aur din Emiratele Arabe Unite

Recent, guvernul Emiratelor Arabe Unite a introdus o serie de reguli referitoare la viza, care vor avea un impact pozitiv asupra sectorului imobiliar din Emiratele Arabe Unite. Expatriatii nu devin niciodata cetateni in Emiratele Arabe Unite, spre deosebire de tarile occidentale, dar faptul este ca, cu cat mai multi oameni tind sa ramana in tara chiar si de generatii, cu atat economia va fi mai buna in ceea ce priveste stabilitatea si cererea mai durabila pentru proprietati.

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a introdus recent viza de aur Emiratele Arabe Unite, care ofera rezidenta de 10 ani pentru mai multe clase de investitori, profesionisti si studenti, impreuna cu capacitatea studentilor straini de a-si sponsoriza familiile si acordarea unei vize de pensionare reinnoibile de 5 ani pentru rezidentii pensionari. Toate aceste noi reguli privind vizele vor duce la o populatie de expatriati mai putin tranzitorie, ceea ce va contribui in cele din urma la cresterea cererii de proprietate in tara.

Este acum cel mai bun moment pentru a investi in imobiliare din Dubai?

Desi sectorul imobiliar din Dubai a fost cel mai afectat de pandemia condusa de Covid-19, expertii estimeaza ca va reveni in cateva luni. Mai mult, noile reguli au fost introduse de guvernul EAU, care cu siguranta vor readuce economia pe drumul cresterii si prosperitatii. Mai mult, preturile proprietatilor sunt rezonabile si se incadreaza in bugetul majoritatii investitorilor. Avand in vedere toate aceste lucruri, se poate spune ca este cu siguranta cel mai bun moment pentru a investi in sectorul imobiliar din Dubai.

5 motive pentru care ar trebui sa investiti in proprietati imobiliare din Dubai

Cunoscut pentru cele mai inalte cladiri din lume, statisticile record si opulenta omniprezenta, Dubai este unul dintre cele mai atractive locuri in care puteti cumpara proprietati imobiliare. Orientat spre o crestere economica extraordinara, Dubaiul urmeaza sa prospere in urmatorii ani, atragand global sume crescute de investitii straine directe si proiecte si impresionante. In continuare, am adunat primele motive pentru care ar trebui sa investiti in proprietatile imobiliare din Dubai.

1. Fara impozite anuale pe proprietate
Dubai nu are impozit pe proprietate sau impozit pe castiguri de capital ceea ce face Emiratul cel mai bun loc pentru investitii. Odata achizitionata o proprietate, proprietarii nu vor plati impozite suplimentare in viitor, doar comisionul unic pentru tranzactii imobiliare.

2. Infrastructura puternica
Sectorul imobiliar din Dubai este pregatit sa se orienteze spre o redresare inteligenta de la inceputul anului 2021, datorita increderii neclintite a investitorilor in Dubai si a dezvoltarii sale promitatoare a infrastructurii. Guvernul crede pe deplin ca infrastructura impresionanta a Dubaiului este unul dintre punctele sale forte majore. Dubai este unul dintre acele orase care ofera o infrastructura exceptional de buna si un nivel de trai ridicat, care continua sa avanseze.

3. Rentabilitate mare a investitiei
Dubai a ajuns recent in topul oraselor ,,hibride” pentru investitii in proprietati imobiliare in raportul JLL intitulat ,,Orasele lumii: Cartografierea cailor spre succes”.

Pe baza raportului, orasele ,,hibride” sunt cel mai bine simbolizate de Dubai. Aceste orase sunt de obicei de dimensiuni medii si concureaza pe piete specializate, in timp ce beneficiaza de accesul pe piete interne mari. Locul Dubaiului pe harta si statutul sau de lux clar prezinta durabilitatea si pozitia de top a orasului in domeniul imobiliar din intreaga lume. Dubai se situeaza intre ,,orasele emergente” si ,,orasele lumii noi” din lume ca un oras cu o capacitate de viata superioara in comparatie cu alti candidati nationali si regionali.

4. Dubai Expo 2020
Expo 2020, numit unul dintre cele mai mari evenimente care se vor desfasura in Dubai, a fost initial programat intre 20 octombrie 2020 si 10 aprilie 2021. A fost amanata din cauza pandemiei Covid-19, dar este planificata sa se desfasoare incepand cu 1 octombrie 2021 pana la 31 martie 2021. Pentru a mentine lucrurile in functiune, lumea s-a indreptat spre digital de la izbucnirea si raspandirea Covid-19.

Se sustine ca Expo 2020 va fi cel mai mare eveniment global de afaceri care va avea loc de cand virusul Covid-19 a preluat lumea. Acesta arata angajamentul Dubaiului pentru cresterea economica prin oportunitati masive pentru potentiali antreprenori si investitori. ,,Inca de la infiintare, Expo 2020 Dubai s-a angajat sa valorifice tehnologia de varf pentru a oferi vizitatorilor o experienta imbogatita, atat la fata locului, cat si oriunde s-ar afla in lume.

5. Recompense financiare remarcabile
Dubai are a 5-a economie cu cea mai buna performanta din lume. Guvernul este dedicat sa faca Emiratele competitive pe tot globul prin introducerea constanta de noi masuri pentru imbunatatirea mediului de afaceri si promovarea cresterii pe termen lung.

Persoanele care investesc in proprietati imobiliare din Dubai se bucura de planuri de plata flexibile, adaptate la situatia lor financiara, in timp ce rata dobanzii este de 4,5% pentru rezidenti si 5,5% pentru nerezidenti. Cu o limita de remitente nelimitata si o moneda foarte stabila, legata de dolar, Dubai ofera o securitate financiara de neegalat. Investitorii prefera Dubaiul, deoarece se dezvolta rapid spre o alegere investitionala solida, cu iesire usoara si viza garantata de 10 ani in multe cazuri.

Cresterea populatiei in Emirate imbogateste in cele din urma cererea de case noi. In fiecare an, Dubaiul creste, in timp ce piata se maturizeaza pentru a include proiecte prestigioase de la dezvoltatori consacrati.

Dubai are printre cele mai mari, mai inalte si mai frumoase cladiri si proprietati imobiliare din lume, inclusiv Burj Khalifa si cea mai atractiva insula creata de om. Chiar inainte ca Covid-19 sa induca o pandemie, aeroportul international din Dubai sustine ca este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, in ceea ce priveste traficul international de pasageri. In ceea ce priveste porturile maritime, portul Jabel Ali este cel mai mare port artificial din lume. Aceste motive sunt suficiente pentru ca orice investitor priceput sa inteleaga de ce sa investeasca in Dubai.